Mekane, slatke kruške idealna su jesenja namirnica koja je odličnan izvor vitamina i minerala važnih za dobro stanje celokupnog organizma. Kruške su jedno od voća koje obiluje vlaknima. U izobilju sorti svako će pronaći svoju omiljenu. Osim uz glavno jelo, kruška je nezamenljiv desert.
Potrebno je:
- 1 kg svežih krušaka
- 100 g meda
- 50 g blanširanog badema
Priprema:
Kruške treba iseći na polutke, a potom im malo izdubiti sredinu. Poređati ih na aluminijumsku foliju i zapeći u pećnici. Kada polutke budu pečene, nafilovati ih smesom napravljenom od mešavine meda i seckanih blanširanih badema. Poslastica se poslužuje dok je topla.
100 JELA SRBIJE
Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.
Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.
dobrojutro.redakcija@gmail.com
Pozovite nas na telefon 069 11 54 004 i poručite kuvar
po ceni 949 rsd + PTT troškovi