Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ Zapečena jufka s piletinom

Zapečena jufka s piletinom

177

Pandan juga Srbije na ćuretinu s mlincima jeste zapečena jufka s piletinom. Jufka je testo koje se priprema leti, i slična je testu za rezance. Razvuče se u jufke, odatle i naziv, i ostavi se da ispuca i osuši se na suncu. Spakuje se u kutije i koristi cele godine. Jufka se, poput mlinaca, kuva u onoliko vode koliko može i treba da povuče tokom kuvanja. Ovo je jedan od načina, a vi probajte i napravite svoj.

Potrebno je

  • dva duboka tanjira suve jufke
  • bujon od povrća
  • so, biber
  • mlevena paprika slatka
  • ulje
  • piletina (file, batak, karabatak)

Priprema:
Skuvati bujon od povrća. U vatrostalnu posudu ili okruglu tepsiju sipati ulje i crvenu mlevenu papriku. Staviti jufku i naliti je skuvanim bujonom da cela ogrezne. Peći na 1800C 20 minuta. Piletinu grilovati ili ispeći odgore na jufki. Servirati uz sezonsku salatu.

Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.

Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.