Pandan juga Srbije na ćuretinu s mlincima jeste zapečena jufka s piletinom. Jufka je testo koje se priprema leti, i slična je testu za rezance. Razvuče se u jufke, odatle i naziv, i ostavi se da ispuca i osuši se na suncu. Spakuje se u kutije i koristi cele godine. Jufka se, poput mlinaca, kuva u onoliko vode koliko može i treba da povuče tokom kuvanja. Ovo je jedan od načina, a vi probajte i napravite svoj.
Potrebno je
- dva duboka tanjira suve jufke
- bujon od povrća
- so, biber
- mlevena paprika slatka
- ulje
- piletina (file, batak, karabatak)
Priprema:
Skuvati bujon od povrća. U vatrostalnu posudu ili okruglu tepsiju sipati ulje i crvenu mlevenu papriku. Staviti jufku i naliti je skuvanim bujonom da cela ogrezne. Peći na 1800C 20 minuta. Piletinu grilovati ili ispeći odgore na jufki. Servirati uz sezonsku salatu.
100 JELA SRBIJE
Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.
Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.
dobrojutro.redakcija@gmail.com
Tel: 069 11 54 004
949 rsd + PTT troškovi