Fruškogorsko mesto Beočin, ovog vikenda je domaćin Prvog festivala hrane „GASTROMEET FEST“-a. Do sada neviđena manifestacija, održava se na platou ispred Sportskog centra na samom ulazu u Beočin iz pravca Novog Sada.
Organizatori „GASTROMEET FEST“-a imaju za cilj očuvanje gastronomske i unapređenje turističke ponude ovog dela Vojvodine, kroz predstavljanje novih pristupa u spremanju jela sa roštilja. Ovde se može videti najveći smoker na Balkanu, najveća pušnica, a u pripremi je oko 150 kilograma mesa.
Hranu pripremaju i mali lokalni proizvođači i vrhunski kuvari sa međunarodnim iskustvom. Atrakcija su najmoderniji roštilji, a u takmičarskom delu spremaju se svinjska rebarca i pileća krilca.
Održavaju se „masterklas“ radionice i predavanja o gastronomiji, degustaciji hrane, nutricionizmu, a posetioci će moći da dobiju savete o kombinovanju sireva sa pićem i hranom, slaganju hrane sa vinima, pivom i žestokim pićima.
Radionice i predavanja drže profesor i međunarodni kulinarski sudija Jordan Nastanović, poznati TV voditelj kulinarskih emisija i međunarodni instruktor i sudija HORECA sistema Hadži-Saša Mišić, član Asocijacije šefova kuhinje Srbije i najbolji kuvar 2022. godine u zemlji, Dragiša Stefanović Gile kao i međunarodno nagrađivani nastavnik gastronomije Goran Radivojević.