Poštovani čitaoci,
Uskoro će se pred vama naći januarski broj „Dobrog jutra“, kojim ćemo otpočeti novu, 2023. godinu. Uz priče naših stručnjaka, novinara i saradnika, poklanjamo vam kalendar za novu, 2023. godinu, uz želju za dobrim zdravljem i uspešnom poljoprivrednom godinom.
U januarskom broju čeka vas priča o božićnim običajima na selu, mešenju česnice u kolubarskom kraju. Prošli smo Srbijom u potrazi za specifičnim rakijama – obeležjima severa, juga, istoka i zapada zemlje. Profesor dr Zoran Keserović analizira načine i metode rezidbe, a dr Aleksandar Leposavić piše o januarskim radovima u zasadima malina, kupina, jagoda, ribizli. U fokusu nam je neobično i retko voće i povrće: trnjina, ali i pepino ili mini dinja, kao i mini lubenica koja ukusom podseća na krastavac. Profesor dr Žarko Ilin piše o koristi od sadnje i korišćenja rena u kuhinjama, a možete puno saznati o prednostima plodoreda i spremiti se za setvu. Naše stalne rubrike vezane su za gljive i pčele, a tu su i priče o porodičnim gazdinstvima i preduzimljivim ljudima koji prate svoje zamisli i ideje, praveći prava mala poljoprivredna čuda.