U aprilskom broju našeg magazina bavićemo se tradicijom, običajima i verovanjia vezanim za Uskrs, najradosniji hrišćanski praznik. Vreme je da se uđe u rasadnike, o tome priča Nikola Milojević iz sela Ljubava kod Kruševca. Voćarstvo je svetla tačka naše poljoprivrede, kaže profesor dr Zoran Keserović. Da se u tome uspe, valja povesti računa o štetočinama. Zato se u ovom broju bavimo dudovcem i insektima koji oštećuju voćke. Ima li još vodeničara u Srbiji? Ima ih, ali gde, pročitajte u Dobrom jutru. Paradajz volimo u svim godišnjim dobima, ali najviše volimo onaj mirisavi i sočni, koji nas podseća na detinjstvo. Zato čitajte sve o starim, dobrim sortama. Saznajte i kako se gaji kikiriki, paprika, celer, a kako crni luk i da li se i kako isplati imati ga u bašti, govori profesor dr Žarko Ilin.
U našem broju pričamo o ljutom slatku, vinskoj akademiji, zovi i – engleskim konjima. Tu su i naše stalne rubrike posvećene pčelarima i gljivarima, koji ovih dana kreću na posao, a možete saznati i ko je doneo jorgovan u Srbiju.