Con Te Apple Spirit napravljen je od sorti jabuka jonagold, ajdared, zlatni i crveni delišes, i odležavao je dve i po godine u hrastovim burićima.
U popularnom dorćolskom baru Leila, u četvrtak uveče, jedna nova, mlada destilerija iz Beograda, Con Te Distillery promovisala je svoj prvi i za sada jedini proizvod, Te Apple Spirit. U pitanju je jedinstveni voćni brendi napravljen po uzoru na francuski kalvados, dakle piće koje nije klasična jabukovača, već destilat jabukovog vina odležao u hrastovim burićima dve i po godine.
Za destilat su korišćene jabuke četiri sorte: ajdared, jonagold i zlatni i crveni delišes, sve iz srpskih voćnjaka. Jabukovo vino i potonja destilacija izvedeni su tradicionalnim postupcima. Apple Spirit služi se u čaši za konjak, sa širim otvorom na vrhu, a idealno se slaže sa starijim sirevima jačih aroma, maslinama, jelima od divljači ili govedine, voćem i sa sladoledom od čokolade ili oraha.
Ovaj jedinstveni srpski kalvados već je našao svoje mesto u pedesetak vinoteka, restorana, barova i hotela u Beogradu, a posle super žurke u Leili i taj krug će se, izvesno, povećati.
Izvor: Vino & fino