Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ Prolećna čorba

Prolećna čorba

231

Bogatstvo srpske kuhinje ogleda se i u velikom izboru povrća od kojeg se prave supe, čorbe, cušpajzi, salate… Ukusi prvih prolećnih plodova sadržani su u čorbi od mladog povrća, koje daje bogatstvo ukusa i pun doživljaj. Osnovni sastojak je mladi grašak, a uz njega su krompirići, šargarepa, mladi luk…

Potrebno je:

  • 200 g mladog očišćenog graška
  • 2 mlade šargarepe
  • 1 mladi peršun i paštrnak
  • 5-6 mladih krompirića
  • mirođije po želji
  • 1 struk mladog luka s percima
  • so, biber, biljni začin
  • 2 l vode

Priprema:

Očišćeni grašak proprati, šargarepu i krompiriće iseckati na sitne kockice, mladi luk s percima na tanke kružiće, pa sve ubaciti u šerpu u kojoj će se kuvati. Sipati 2 l hladne vode i dodati so, po želji biber i biljni začin da pojača ukus i pruži čorbi žućkastu boju. Kuvati pola sata na umerenoj vatri da svi sastojci omekšaju i da čorba dobije kompaktnost. Pred kraj dodati mirođiju po želji i potom skinuti s vatre.  Ukoliko želite, možete zakuvati rezance, flekice ili griz knedle. Poslužiti toplo.

Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.

Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.