Nema karakterističnijeg mirisa od mirisa paprike. Na jugu Srbije, ona je najpoznatije povrće i domaćice ovog kraja koriste je gde god mogu – sveže, u salatama, kao predjelo i glavno jelo. Paprike, punjene sirom, mogu se pripremiti na razne načine. Možete paprike samo napuniti sirom i zapeći ih u rerni, možete fil za punjenje napraviti s jajima, sirom, pavlakom, sa grizom ili bez njega. Zgodno je to što je jednako ukusno, bilo da ga jedete odmah po spremanju, bilo hladno.
Potrebno je:
- 10 svežih paprika
- 200 g sitnog punomasnog sira
- 2 jajeta
- so
Za pohovanje
- 100 g brašna
- 2 jajeta
- prezle
- ulje
Priprema:
Paprike poređati u tepsiju na pek papiru i ispeći u pećnici. Staviti ih u kesu da se potpare i oljuštiti od ljuske i semenki, ali pažljivo, da ostanu cele. Umutiti sir i jaja, dodati so i napuniti paprike. Paprike uvaljati u brašno, umakati u jaja i dobro ih umotati u prezlu. Peći na vrućem ulju dok ne porumene. Paprike možete služiti kao toplo i hladno predjelo, kao obrok, uz dodatak krompira i sezonske salate.
100 JELA SRBIJE
Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.
Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.
dobrojutro.redakcija@gmail.com
Pozovite nas na telefon 069 11 54 004
i poručite kuvar po ceni 949 rsd + PTT troškovi