Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ Пилећи пакетићи

Пилећи пакетићи

247

Пилећи филе једно је од највише коришћених меса у нашој свакодневној кухињи. Не тражи дугу термичку обраду и зато, како год га спремимо, бићемо сигурни да је добар и укусан оброк пред нама.

Потребно је:

  • 2 пута по 150 г пилећег филеа
  • 50 г печенице (може и пилећа)
  • качкаваљ

 Сос од карија

  • уље
  • 1 кашичица карија
  • 1 дцл неутралне павлаке
  • со, бибер

Припрема:

Пилећи филе истањити и поређати печеницу и нарендани качкаваљ. Спаковати са свих страна. Пећи на јакој ватри у тигању или на роштиљу око 7 минута. За кари сос је потребно пропржити кари на уљу око 2 минута и налити неутралном павлаком. Кувати до жељене густине. Печено послужити уз кромпир по жељи и прелити кари сосом.

Књига „100 јела Србије“ – кувар за све генерације, како за почетнике, тако и за врсне куваре и куварице. Жеља нам је да вас подсетимо и да сачувамо од заборава наша традиционална, народна јела и мирисе домаћих кухиња.

Пред вама је књига „100 јела Србије“ и прилика да је купите себи или поклоните драгим људима за предстојеће празнике. Цена књиге је 949 рсд и сада је можете добити директно на вашу адресу и платити поузећем. Књига је одштампана на квалитетном папиру и има 232 стране, димензија 210х210 мм, прошивена и са тврдим корицама да можемо да је користимо сваки дан и много дана.