Pileći file jedno je od najviše korišćenih mesa u našoj svakodnevnoj kuhinji. Ne traži dugu termičku obradu i zato, kako god ga spremimo, bićemo sigurni da je dobar i ukusan obrok pred nama.
Potrebno je:
- 2 puta po 150 g pilećeg filea
- 50 g pečenice (može i pileća)
- kačkavalj
Sos od karija
- ulje
- 1 kašičica karija
- 1 dcl neutralne pavlake
- so, biber
Priprema:
Pileći file istanjiti i poređati pečenicu i narendani kačkavalj. Spakovati sa svih strana. Peći na jakoj vatri u tiganju ili na roštilju oko 7 minuta. Za kari sos je potrebno propržiti kari na ulju oko 2 minuta i naliti neutralnom pavlakom. Kuvati do željene gustine. Pečeno poslužiti uz krompir po želji i preliti kari sosom.
100 JELA SRBIJE
Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.
Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.
dobrojutro.redakcija@gmail.com
Pozovite nas na telefon 069 11 54 004
i poručite kuvar po ceni 949 rsd + PTT troškovi