Potrebno je:
- 1 veza svežeg bosiljka
- 1 ili 2 čena belog luka
- trećina šolje pinjola
- pola šolje sitno rendanog parmezana ili kupljen izrendan
- ekstra devičansko maslinovo ulje
- 1 limun
Priprema:
Oljuštite beli luk, možete i da ga izgnječite, ili isečete na komade kako bi se lakše sjedinio sa ostalim sastojcima u blenderu.
Ubacite luk u blender, dodajte sveže listove bosioka i malo soli, pa uključite blender na sporiju brzinu.
Dodajte pinjole i ponovo uključite blender na kratko, na sporijoj brzini, pa dodajte pola parmezana, koji ste prethodno izrendali.
Dodajte malo maslinovog ulja. Potrebno vam je taman toliko da sos postane kompaktan.
Dodajte ostatak parmezana, pa dodajte so i biber po ukusu.
Ukoliko želite možete dodati i sok od limuna, po ukusu.