Jeste li znali da postoje Čarolije u tegli? Nisu bilo kakve, ne nestaju vam novčići, zečevi ili ptice pred očima. Ne izvlače iz tuđih džepova novčanike, ključeve ili karte. Njihova najjača karta je meso, sočno, sporo kuvano i ukusno. A oni su poljoprivredno gazdinstvo Milica Petrović iz Gornje Vrežine kod Niša.
-Naš brend „Čarolija u tegli“ je pasterizovano meso koje može odmah da se koristi. Od njega mogu da se koriste razna jela: paste, čorbice, sendviči, salate -kaže Milica, napominjući da je za sve vrste mesa ista termička obrada, ali je vreme kuvanja drugačije.
– za piletinu od sat vremena na dalje u zavisnosti da li je mlado ili starije, dok je za junetinu potrebno četiri sata. Meso se stavlja u teglu i to meso po želji, može od bataka, belo meso, može juneći but, plećka, neko voli masnije, neko posnije meso. Masnoća ga konzervira. Sem soli i bibera ništa se drugo ne dodaje – otkriva Milica, čiji je proizvod deklarisan na 16 meseci.
– Može i duže da stoji, ali je deklaracija na 16 meseci. Ovako spremljeno meso bude mekše, mogu i deca da ga jedu, da se prave kašice, a odličan je obrok i za sportiste jer je čist protein i brz obrok – rekli su iz „Čarolije u tegli“ za Dobro jutro.
Tekst i foto: Zorica Dragojević