- Vinogradari koji do sada to nisu uradili do poslednjih dana marta imaju vremena da orežu lozu.
- Kao i voćke, i lozu valja zaštititi nekim od preparata na bazi bakra, uraditi prolećno plavo prskanje.
- Lozu treba nahraniti, rasturiti i organska i azotna mineralna đubriva.
- U matičnjaku loznih podloga režu se reznice za kalemljenje.
- Čim se zemljište u vinogradu malo prosuši i dozvoli da se kroz njega prolazi, treba detaljno pregledati svaki red, popraviti naslone i zategnuti žice koje su u prethodnoj vegetaciji popustile.
- Lozu koja je jesenas bila zagrnuta treba razgrnuti i ukloniti branduse (žile koje su urasle u tom delu koji je bio zagrnut).
20 DŽEPNIH KNJIGA
Pred vama je svih 20 džepnih knjiga iz serijala „Moj voćnjak“, „Moj povrtnjak“, „Moj vinograd“ i „Moje cveće“. Knjige u formatu 16x12cm u punom koloru na 64 strane, lake za korišćenje i uvek pri ruci.
Moj voćnjak će vas upoznati kako da krenete i počnete da formirate svoj zasad, pripremite zemljište, odaberete voćnu vrstu.
Tu su i Jabuka, Višnja, Trešnja, Kruška, Borovnica, Jagoda, Malina, Leska, Šljiva, Kajsija, Ruža, Paradajz, Paprika, Krompir, Krastavac, Grašak, Pasulj, Lukovi i Vinograd.

0691154004
dobrojutro.redakcija@gmail.com