Временски услови и тренутне температуре непогодне су за процес сушења меса. Како кажу произвођачи сухомеснатих производа, повећана влажност ваздуха и недостатак мраза успорава сушење које иде теже, и сезона сушења се може окарактерисати као лоша.
Временске прилике и повећана влажност ваздуха не иде на руку многим пољопровредним културама, као ни производњи сухомеснатих производа који се налазе у фази или процесу сушења у овом периоду.
Сушење меса је отежано или споро, а последице се могу приметити на самим производима, тако да произвођачи се баш и не радују овој сезони сушења која је окарактерисана као лоша.
Мраз је тај који омогућава идеалне услове за сушење меса, дневне температуре до 4 степена и ноћи у благом минусу.
Производима којима је у оптималним зимским условима потребно до месец дана за сушење сада ће рок бити продужен за минимум још месец дана, ако не и два, како би квалитетно били осушени и спремни за конзумацију.
Извор: РТВ
Фото: Pixabay