Pijaca na Vidikovcu, inače, jedna od bolje snabdevenih u Beogradu, ovih dana je poluprazna. Nema ni proizvođača, a ni kupaca. Ono malo što je na tezgama prilično je skupo. Grožđe sa cenom od 300 i 400 dinara prednjači, a paradajz se i dalje drži na 200 dinara, dok je krompir, kao i crni luk 150 dinara po kilogramu. Cena somborke u zavisnosti od kvaliteta ide od 130 do 250 dinara, cvekla je 130 dinara, šargarepa 150, sitni zeleni paradajz za turšiju 200. Ko nije pravio zimnicu može naći flaširani mleveni paradajz za 250 dinara po flaši, kupus kiseo vakumiran ne zna mu se cena, jer je tek iznet i ajvar od 800 do 1200 dinara. Kajmak je za razliku od prošlog meseca poskupeo za 100 dinara te je sada 1300, dok se sir zadržao na 400 i 500 dinara po kilogramu. Jabuke su nešto jeftinije i sad su najskuplje 130 dinara, a kruške 250, dok su dunje za slatko, džem ili nešto treće 200 dinara. Kaže žena domaće iz Ritopeka, ničim prskane.