Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ Energetska slatka bomba od koje zastaje dah

Energetska slatka bomba od koje zastaje dah

446

Kada smo nervozni ili neraspoloženi volimo da pojedemo nešto slatko da bi nam se popravilo raspoloženje. Često ljudi vole da citiraju izreku Ernestine Ulmer: “Život je prekratak. Prvo pojedi desert!” I zaista, ima istine u tome. Zato smo se malo raspitali gde porodice, u ove kasne letnje dane, vole da se okupe i čime da se zaslade.

U jednom od beogradskih tržnih centara, nedavno je otvorena radnja pod nazivom “Krugle” (“Kroogle”), u kojoj nakon boravka, pri izlasku, budete teži stotinak grama.

– Posetiocima nudimo lisnato testo kroasan koji je iznutra ispunjen različitim kremovima, a preko obavezno čokoladom, mrvicama u zavisnosti od ukusa i pistaćima. Imamo i čistu nutelu, kombinaciju nutele i pistaća, nutele i malina, pistaća i malina i čist pistać. Svaka poslastica je ispunjena kremovima i to od maline, vanile, nutele ili pistaća. To je bukvalno energetska slatka bomba. Naši posetioci obožavaju ove slatkiše i kada ih jednom probaju, obavezno se vraćaju, po još . Mislimo da je to najbolji pokazatelj da pravimo zaista vrhunske slatkiše. Svakog vikenda najviše ima porodica koji obavezno svrate da se zaslade – priča Minja Paunović.

Interesantno je da su njihove poslastice u obliku kruga i zato se zovu krugle. Oni su nedavno otvorili ovu radnju slatkiša, a želja im je da se prošire i u druge gradove, širom Srbije

– Zanimljivo je da je lisnato testo, od kojih se prave slatkiši, iz naše proizvodnje i svaki dan se donose nove, sveže krugle. Ništa nam do kraja dana ne ostane kao višak. Ljudi su prepuni utisaka posle samo jednog zalogaja – ističe Minja. 

Treba napomenuti da postoje i slane okrugle, koje su takođe veoma tražene.

– Lisnato testo od kojih se prave slatke i slane poslastice je neutralno, tako da imamo i specijalitet za ljubitelje slanih poslastica. One su napunjene raznim sirnim namazima, ali se drugačije serviraju. Iseče se na pola krugla i onda se jedan deo filuje sirom. Imamo i sendviče sa specijalnim namazom za koji posedujemo tajni recept – otkriva Paunovićeva.

Tekst i foto: Dijana Maksimović