Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ Čorba od prokelja

Čorba od prokelja

79
Foto: Shutterstock

Prvo se proprži iseckan crni luk, a kada je skoro upržen doda se beli, kolutovi šargarepe, paštrnaka, celer iseckan na kockice i nalije vodom. Kada proključa kuvati još 20 minuta. Zatim ubaciti prokelj, u zavisnosti od krupnoće, može se iseći na polovine, i nastaviti s kuvanjem još 10 do 12 minuta. Pred kraj kuvanja prokelja može se po želji dodati testenina. Na kraju se začini solju, biberom, crvenom mlevenom paprikom, po ukusu. Neposredno pre služenja dodaje se iseckan peršun.

Potrebno je:

•             300 g prokelja,

•             tri šargarepe,

•             jedan celer,

•             dva paštrnaka,

•             jedan crni luk,

•             dva čena izmaceriranog belog luka,

•             so, biber,

•             crvena mlevena paprika

•             iseckani listovi peršuna.

Piše: Svetlana Mujanović