U pekari „Top Pek“ u Baškoj Topoli, koja postoji već devet godina, Šandor Kiškarolj iz Bajše peče hleb na starinski način, bez bilo kakvih aditiva. Svoje delikatese prodaje i u Subotici, a odnedavno i u Novom Sadu.
– Vatru u našoj zidanoj peći ložimo drvetom od sušene topole – kaže Šandor. – Pravimo desetak vrsta hleba, većinom od integralnih zrna, jedino nemamo polubeli hleb jer ga prave svi ostali. Sada pečemo oko 300 kilograma hleba dnevno, a naš kapacitet je oko 500 kilograma na dan, tako da želimo da otvorimo još dve prodavnice u Novom Sadu.
Osim pekare, u Bačkoj Topoli imaju i jedan restoran. Ideja je jednostavna: kada se završi pečenje nekoliko tura hleba, krušna peć još nekoliko sati ostaje fantastično zagrejana. Tu, u glinenim posudama iz Zlakusa, kuvaju i peku razne đakonije kao što su pasulj, sarma, butkice ili teletina ispod sača.