Sveža ili dimljena carska rebra (carsko meso) jesu ona s kojih nije skinuta slanina. Bogato, masno meso s kostima ili bez njih, idealno je kako za dugo kuvanje, tako i za dugo i sporo pečenje na niskim temperaturama.
Potrebno je:
- rebra
- so, biber
- ulje
- kajmak
Priprema:
Carska rebra raseći nožem, ali ne do kraja. Dobro posoliti i pobiberiti. Staviti u nauljenu tepsiju. Sipati malo vode da pokrije dno. Pokriti prvo pek papirom, a zatim dobro zamotati u alu foliju. Peći oko 3 sata na temperaturi od 2000C. Servirati carska rebra na krompir, a odgore po želji preliti sokom od moče i kečapa i staviti kuglu kajmaka.
100 JELA SRBIJE
Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.
Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.
dobrojutro.redakcija@gmail.com
Pozovite nas na telefon 069 11 54 004
i poručite kuvar po ceni 949 rsd + PTT troškovi