Насловна ТЕМЕ ВИНОГРАД Oplenačka berba od 11. do 13. oktobra

Oplenačka berba od 11. do 13. oktobra

56

Oplenačka berba, tradicionalna manifestacija u čast grožđa, vina i narodnog stvaralaštva, ove godine 61. put počinje u Topoli u petak 11. oktobra i trajaće do kraja vikenda. Za tri dana slavlja u čast završetka berbe grožđa, očekuje se na stotine izlagača mladog vina, voća, zimnice, suvenira i rukotvorina, kao i festival folklora.

– Ovogodišnja Oplenačka berba počinje u petak u 10 sati Dečijim maskenbalom, pozorišnom predstavom i horom na Vinskom trgu, a u 13 sati u Karađorđevom gradu svečano će biti otvorena manifestacija, kojom se Topola ponosi još od 1962. godine. Posetioce očekuju potom festivali folklora, defilei i koncerti. Kao i uvek, tezge sa domaćim proizvodima biće duž Vinske ulice, koja se proteže od Vinskog trga do Karađorevog grana.  Očekujemo proizvođače i izlagače iz svih krajeva Srbije – saopšteno je iz Turističke organizacije Topola.

Drugog dana Oplenačke berbe biće otvorena izložba grožđa i vina u Srednjoj školi „Kralj Petar Prvi“ i to od 11 sati. U isto vreme počinje i koncert izvornih pevačkih grupa, nastupi kulturno-umetničkih društava iz cele Srbije i Sabor narodnog stvaralaštva, koji će trajati do večernih sati. Za poslednji dan planirana je dodela nagrada pobednicima 20. Međunarodnog ocenjivanja vina i rakije, koncerti i na kraju vatromet.

Foto: Biljana Nenković