Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ Bavarski pivski festival u panonskom duhu

Bavarski pivski festival u panonskom duhu

116

Novosadski Oktoberfest 2024, koji je započeo u petak, završen je sinoć u velikom pivskom šatoru ispred Tržnog centra „Promenada“. Ova dvodnevna manifestacija je ponovo oživela pravu bavarsku atmosferu, koja je okupila veliki broj ljubitelja piva i dobre zabave.

Posetioci su tokom oba dana imali priliku da uživaju u preko 100 vrsta piva, 20 vrsta kobasica i tradicionalnim bavarskim perecama, sve uz zvuke nekih od najboljih muzičara sa ovih prostora. Atmosfera u šatoru bila je živahna i vesela, a pravi hit bio je bend „EKV tribjut“, koji je osvežio sećanja na muziku popularnog benda iz osamdesetih.

Tradicionalno takmičenje u držanju krigli piva privuklo je brojne takmičare, a učestvovali su i momci i devojke u različitim kategorijama. Publika je uživala i u nastupima bendova „Riders on the Doors“, „Pero Defformero“ i „Savršene marginalce“, koji su obeležili petak, dok su u subotu nastupili „Zbogom Brus Li“, „Sputnik“, tribjut bendovi Red Hot Chili Peppers i AC/DC i za kraj neizostavni muzički prijatelji ove pivske manifestacije  „Orthodox Celts“ koji su u ritmu irskog folk roka dali dodatnu energiju i završnicu ovog događaja učinili posebnom.

Kao i prošle godine, neizostavni deo zabave bio je i „Screem Booth“, gde su najglasniji učesnici, uz povik „Pivooo!“, mogli da osvoje besplatne vaučere za svoje omiljeno piće.

Iako je po posećenosti drugo veče bilo mnogo uspešnije od prvog, što se odrazilo i na prodaju piva, Novosadski Oktoberfest 2024 je još jednom pokazao da ova manifestacija postaje tradicija koja privlači sve veći broj posetilaca i ljubitelja dobre hrane, piva i muzike.