Насловна ТЕМЕ ВИНОГРАД Vinarija Hrusija – dobitnik značajnih priznanja

Vinarija Hrusija – dobitnik značajnih priznanja

386

O vinariji Mitrović pisali smo prošle godine. Od tada do danas mnogo se toga izdešavalo. „Hrusija“ kako joj je naziv i njen vlasnik prof. dr Predrag Mitrović, član Razvojne akademije Srba, kroz najčistije kapljice, najlepšeg vina, pričali su priče stare vekovima, a u današnje vreme osvojili mnoštvo nagrada, priznanja za kvalitet i ponosno ističu da su za četiri godine postojanja prešli dugačak i lep put.

– Čast mi je što vam se ponovo predstavljamo sa lepim vestima. Monogram je vino koje je proglašeno za najprefinjenije belo vino jugoistočne Evrope od strane vrhunskih somelijera i stručnjaka u Porte Montenegru – osim monograma i simfonija je nagrađena, što ovu vinariju čini bogatijom za zlatnu medalju.

– Vino Simfonija prokupac, kaberne, merlo je ove godine osvojilo zlatnu medalju i izabrano za najbolji prokupac, kao nosilac vina u Paraćinu na festivalu „Samo naše“. Tu bile okupljene sve vinarije iz Srbije i okruženja gde se gaje autohtone sorte. Imperijum je prošle godine među 565 vinarija iz celog sveta osvojilo bronzanu medalju. Za jednu vinariju koja je krenula pre četiri godine sa radom, smatramo solidnim uspehom – rekao je vinar za Dobro jutro, nadajući se da će ovogodišnji rod grožđa biti kvalitetan iako je ispod proseka.

– Što se vinograda i grožđa tiče bila je jako teška godina. Pogotovo period u proleće sa velikim padavinama a pred berbu ekstremna suša. Rod je ispod proseka, ali će kvalitet koji je odličan to nadoknaditi. Iskreno se nadam da ćemo imati čime da se pohvalimo – rekao je Predrag Mitrović vlasnik vinarije Hrusija.

Tekst i foto: Zorica Dragojević