Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ Punjeni pileći file u slanini

Punjeni pileći file u slanini

185

Piletina je uvek rado viđen zalogaj u tanjiru. Pripremamo je na mnogobrojne načine i svako ima pravi. Greške nema ako pratimo svoj ukus. Važno je samo da ostane mekana i sočna. Možemo dodati mnogo sastojaka i smisliti mnogo načina, a jedan od njih je da je uvijemo u slaninu.

Potrebno je:

  • 1 pileći file
  • 200 g slanine na šnite
  • 100 g kačkavalja
  • 100 g stišnjene šunke
  • so, biber, biljni začin

Priprema:

Pileći file iseći na šire trake i zatim na veće kocke. Svaku kocku pažljivo otvoriti za punjenje. Osoliti i začiniti po ukusu. Izrendati kačkavalj, a stišnjenu šunku iseći na štapiće veličine filea. Na file staviti kačkavalj i štapić šunke i preklopiti. Uviti slaninu oko paketića. Ponoviti dok ima materijala. Peći kratko, oko 5 minuta, na grilu ili roštilju, uz okretanje.

Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.

Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.