Насловна РАЗНО JKP „TRŽNICA“ NOVI SAD: Mere olakšica za korisnike usluga i mogućnost internet...

JKP „TRŽNICA“ NOVI SAD: Mere olakšica za korisnike usluga i mogućnost internet prodaje

452
Colorful Fruits and vegetables for sale in the Mercato di Campo di Fiori Open Market. Rome, Italy

Na inicijativu Gradskog veća Grada Novog Sada JKP „Tržnica“ poziva svoje registrovane zakupce prodajnih prostora da na mail adresu  office@nstrznica.co.rs proslede asortiman svojih proizvoda sa priloženim brojem telefona, adresom i ukoliko imaju, link za poručivanje. Ovi podaci biće objavljeni na internet stranici JKP „Tržnica“ Novi Sad kako bi ovo javno preduzeće omogućilo lakšu komunikaciju građana s prodavcima na pijaci.

Pristup oglasima biće omogućen u gornjem delu portala https://www.nstrznica.co.rs/ u delu Oglasi.

Takođe, po preporuci Kriznog štaba grada Novog Sada, a uz saglasnost Gradskog veća JKP „Tržnica“ donelo je odluku o utvrđivanju mera olakšica radi delimičnog ublažavanja negativnih egekata vanrednog stanja korisnicima usluga ovog preduzeća.

Odlukom Nadzornog odbora JKP „Tržnica“ Novi Sad od 3. aprila 2020. godine utvrđene su sledeće mere:

Pristup oglasima biće omogućen u gornjem delu internet stranice, u delu „Oglasi“.

1. Zakup tezgi na pijacama ne naplaćuje se dok su one zatvorene tj. ne rade

2. Uplata rezervacija prodajnih mesta koja je neiskorišćena u periodu dok pijace ne rade biće preneta na period kada pijace počnu da rade i to u istom vremenskom periodu

3. Poslovni prostori i mesta za postavljanje manjih montažnih objekata koji imaju ulaz sa ulice i koji rade oslobađaju se plaćanja zakupnine u iznosu od 20 odsto od utvrđene cene zakupnine za april i ostale mesece u kojima pijace ne budu radile.

4. Poslovni prostori i mesta za postavljanje manjih montažnih objekata unutar pijave oslobađaju se plaćanja zakupnine za april i ostale mesece u kojima pijace ne budu radile, izuzev plaćanja režijskih troškova.

5. Spoljni poslovni prostori i mesta za postavljanje manjih montažnih objekata koji odlukom nadležnih organa ne rade – ugostiteljski objekti i sl. oslobađaju se plaćanja zakupnine u iznosu od 30 odsto od utvrđene cene zakupnine za april i ostale mesece u kojima pijace ne budu radile.

6. Na Kvantaškoj pijaci, na kojoj se primenjuje princip rada uplata akontacije pijačarine, dnevna akontacija se ne naplaćuje, a neiskorišćena akontacija biće preneta na period kada pijaca počne da radi.

Korisnici usluga koji imaju zaključene ugovore sa JKP „Tržnica“, a koji nisu u mogućnosti da ispunjavaju svoju obavezu plaćanja zakupnine u periodu dok pijace ne rade, istu mogu izmiriti na 12 meseččnih rata bez obračuna kamata počev od 1. januara 2021. do 31. decembra 2021. godine. Uslov je da redovno izmiruju režijske troškove ali bez prava na olakšice navedene u tačkama 4 i 5. Uslov za korišćenje ove mogućnosti je zaključivanje pisanog sporazuma uz dostavljanje instrumenata obezbeđenja.

Jasna Bajšanski