Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ Rezanci s makom u malina sosu

Rezanci s makom u malina sosu

346

Mak je na ovim našim prostorima asocijacija na štrudlu. Mnogi od nas su kod svojih baka na selu uživali i u rezancima s makom. Ovde smo rezance upakovali u jedan desert sa domaćim sosom od maline.

Potrebno je:

  • ½ kg rezanaca
  • 2 dcl mleka
  • 200 g maka
  • 100 g maslaca
  • 200 g šećera
  • ½ kg malina
  • 300 g šećera

Priprema:

Skuvati rezance. U šerpi ugrejati maslac, mleko i šećer. Kad provri, dodati mak i skloniti s vatre. U kuvane rezance umešati fil. Dok je toplo, staviti rezance s makom u šolju ili neku posudu koja će se koristiti kao kalup. Kad se ohladi, izvaditi pažljivo iz kalupa i staviti na tanjir. Maline i šećer ušpinovati kao za slatko i preliti preko kolača. Ohladiti i služiti.

Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.

Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.