Bogatstvo srpske kuhinje ogleda se i u velikom izboru povrća od kojeg se prave supe, čorbe, cušpajzi, salate… Ukusi prvih prolećnih plodova sadržani su u čorbi od mladog povrća, koje daje bogatstvo ukusa i pun doživljaj. Osnovni sastojak je mladi grašak, a uz njega su krompirići, šargarepa, mladi luk…
Potrebno je:
- 200 g mladog očišćenog graška
- 2 mlade šargarepe
- 1 mladi peršun i paštrnak
- 5-6 mladih krompirića
- mirođije po želji
- 1 struk mladog luka s percima
- so, biber, biljni začin
- 2 l vode
Priprema:
Očišćeni grašak proprati, šargarepu i krompiriće iseckati na sitne kockice, mladi luk s percima na tanke kružiće, pa sve ubaciti u šerpu u kojoj će se kuvati. Sipati 2 l hladne vode i dodati so, po želji biber i biljni začin da pojača ukus i pruži čorbi žućkastu boju. Kuvati pola sata na umerenoj vatri da svi sastojci omekšaju i da čorba dobije kompaktnost. Pred kraj dodati mirođiju po želji i potom skinuti s vatre. Ukoliko želite, možete zakuvati rezance, flekice ili griz knedle. Poslužiti toplo.
100 JELA SRBIJE
Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.
Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.
dobrojutro.redakcija@gmail.com
Pozovite nas na telefon 069 11 54 004
i poručite kuvar po ceni 949 rsd + PTT troškovi