Tikvice na bezbroj načina… divne i sveže, prosto mame da ih iskoristimo na što više načina dok je sezona. Hranljive i niskokalorične, lako se pripremaju, a još lakše
kombinuju. I nisu ćufte samo mesnate, evo ih i od tikvica. Hrskave i ukusne.
Potrebno je:
- 1 veća tikvica
- 1 čen belog luka
- vlašac
- so, biljni začin
- 1 jaje
- malo mleka
- 4 kašike prezle
- ulje
Priprema:
Tikvicu očistiti i oljuštiti. Naribati na krupno rende, posoliti i ostaviti da odstoji 10-ak minuta. Nakon toga je dobro ocediti. U tikvice ubaciti jaje, beli luk, vlašac, biljni začin. Dodati prezlu i 2 kašike mleka. Sve dobro sjediniti i ostaviti u frižider na sat . Pre pečenja ugrejati ulje u tiganju i formirati ćufte, uvaljati ih u prezlu i peći na srednjoj temperaturi. Mogu se kombinovati sa sirom, krompirom i sezonskom salatom.
100 JELA SRBIJE
Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.
Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.
dobrojutro.redakcija@gmail.com
Pozovite nas na telefon 069 11 54 004
i poručite kuvar po ceni 949 rsd + PTT troškovi