Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ Ćufte od tikvica

Ćufte od tikvica

403

Tikvice na bezbroj načina… divne i sveže, prosto mame da ih iskoristimo na što više načina dok je sezona. Hranljive i niskokalorične, lako se pripremaju, a još lakše

kombinuju. I nisu ćufte samo mesnate, evo ih i od tikvica. Hrskave i ukusne.

Potrebno je:

  • 1 veća tikvica
  • 1 čen belog luka
  • vlašac
  • so, biljni začin
  • 1 jaje
  • malo mleka
  • 4 kašike prezle
  • ulje

Priprema:

Tikvicu očistiti i oljuštiti. Naribati na krupno rende, posoliti i ostaviti da odstoji 10-ak minuta. Nakon toga je dobro ocediti. U tikvice ubaciti jaje, beli luk, vlašac, biljni začin. Dodati prezlu i 2 kašike mleka. Sve dobro sjediniti i ostaviti u frižider na sat . Pre pečenja ugrejati ulje u tiganju i formirati ćufte, uvaljati ih u prezlu i peći na srednjoj temperaturi. Mogu se kombinovati sa sirom, krompirom i sezonskom salatom.

Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.

Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.