Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ Pohovana paprika sa sirom

Pohovana paprika sa sirom

646

Nema karakterističnijeg mirisa od mirisa paprike. Na jugu Srbije, ona je najpoznatije povrće i domaćice ovog kraja koriste je gde god mogu – sveže, u salatama, kao predjelo i glavno jelo. Paprike, punjene sirom, mogu se pripremiti na razne načine. Možete paprike samo napuniti sirom i zapeći ih u rerni, možete fil za punjenje napraviti s jajima, sirom, pavlakom, sa grizom ili bez njega. Zgodno je to što je jednako ukusno, bilo da ga jedete odmah po spremanju, bilo hladno.

Potrebno je:

  • 10 svežih paprika
  • 200 g sitnog punomasnog sira
  • 2 jajeta
  • so

 Za pohovanje

  • 100 g brašna
  • 2 jajeta
  • prezle
  • ulje

Priprema:

Paprike poređati u tepsiju na pek papiru i ispeći u pećnici. Staviti ih u kesu da se potpare i oljuštiti od ljuske i semenki, ali pažljivo, da ostanu cele. Umutiti sir i jaja, dodati so i napuniti paprike. Paprike uvaljati u brašno, umakati u jaja i dobro ih umotati u prezlu. Peći na vrućem ulju dok ne porumene. Paprike možete služiti kao toplo i hladno predjelo, kao obrok, uz dodatak krompira i sezonske salate.

Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.

Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.