Насловна ВЕСТИ1 Aktuelni konkursi Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam

Aktuelni konkursi Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam

655

U toku je nekoliko konkursa Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, među njima je i konkurs za podršku ženskom preduzetništvu, a po prvi put i konkurs za podršku socijalnim preduzećima. Ukupna vrednost aktuelnih konkursa je oko 300 miliona dinara.

Na osnovu Zakona o socijalnom preduzetništvu, a koji je stupio na snagu prošle godine, ove nedelje raspisuje se konkurs za podršku socijalnim preduzećima, objašnjava pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević. Za ovu namenu opredeljeno je 10 miliona dinara.

-Naša ideja jeste da pomognemo preduzećima koja se bave proizvodnjom, da mogu da kroz taj konkurs refundniraju nabavljenu opremu. Vrednost iznosa po subjektu će biti oko milion i po dinara, a u ovom momentu je 8 subjekata upisano u registar socijalnih preduzeća. Mi za to imamo odvojeno 10 miliona dinara i hoćemo svim socijalnim preduzećima na teritoriji AP Vojvodine da pomognemo i time pošaljemo poruku drugim preduzećima, da se regitruju kao socijalna preduzeća da bismo mogli u sledećoj budžetskoj godini da opredelimo više sredstava-

Osim ovih u toku je konkurs „Najbolje iz Vojvodine”, gde fizička i pravna lica imaju mogućnost da do 29. septembra konkurišu za oznaku. Takođe, aktuelno je još nekoliko konkursa, koji podržavaju razvoj turizma na lokalnom nivou.

-Aktuelni konkursi Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam su „Najbolje iz Vojvodine”, jesu manifestacije, dakle konkursi za podršku manifestacionom turizmu, za podršku turističkoj infrastrukturi i u toku je konkurs za podršku ženskom preduzetništvu-

Dodatne informacije dostupne su i na zvaničnom sajtu Pokrajisnkog sekretarijata za privredu i turizam. 

Izvor: RTV Subotica