Dug kišni period i hladno vreme ispraznili su ulice glavnog grada. Sve do subote kada ih je na Sava promenadu izmamio četvrti po redu Good Food & Wine Festival. Stotine privrednika iz regiona, vinarija, destilerija, proizvođači sira, suhomesnatih proizvoda, naročito mnogobrojni posetioci uživali su pored reke u kulturno-umetničkom programu, dobroj hrani i odličnom piću. Pored već viđenih i dobro poznatih proizvoda bilo je i onih potpuno neobičnih, do sada ne ponuđenih našem tržištu. Jedan od takvih proizvođača, koji se izdvojio je i „Floriva“ iz Ivanjice. Oni su na Festivalu predstavili proizvode od žute maline i šumskih jagoda.
– Pored klasičnih rakija i likera, u ponudi imamo sok i liker od žute maline. Jedini smo u Srbiji koji to prerađuju, a inače je retko da se neko bavi žutom malinom, možda dvoje ili troje u našem kraju. Pored maline imamo i rakiju od šumskih jagoda. Potrebno je sto kilograma jagoda da bi se dobilo šest litara rakije, zbog čega ova rakija ima malo jaču cenu – rekao je za Dobro jutro predstavnik „Florive“.
Osim dobrih pića, bilo je i odličnih sireva Butika kačkavalja „Solo“, slatkih štrudli od maka i oraha, pečenog čizkejka, domaćeg meda, voćnih rolnica, rol barova, svega što bi izbirljivi kupci mogli da požele. Festival je opravdao naziv „Zvezda Beograda“.
Tekst i foto: Zorica Dragojević