Насловна РАЗНО Vinska noć – omaž seriji „Grlom u jagode“ 27. avgusta

Vinska noć – omaž seriji „Grlom u jagode“ 27. avgusta

648

Avgust je mesec kada se navršava tačno 45 godina od emitovanja jedne od najpopularnijih i najvoljenijih serija ikada snimljenih na prostorima bivše SFRJ „Grlom u jagode“. Ovo kultno ostvarenje Televizije Beograd, čija je prva epizoda emitovana u avgustu 1976. godine, i danas budi nostalgična sećanja na priču o odrastanju, ljubavi, snovima i ambicijama, iluzijama i razočaranjima generacije koja je stasavala tih šezdesetih i sedamdesetih godina.

„Vinska noć – okusi ljubav“ omaž seriji „Grlom u jagode“, 45 godina posle, prilika je da se 27. avgusta od 17 do 23 časa, uz vino i muziku družimo i radujemo kao u vreme koje se više nikada neće ponoviti. Da se podsetimo kako smo se voleli, kako smo postajali ljudi i zašto nam toliko nedostaju ova kultna serija i njeni junaci.

Mesto susreta je Pjaca ispred hotela Radisson Collection Old Mill Belgrade, koji se nalazi u zgradi starog mlina, sagrađenog pre više od jednog veka, a danas je pod zaštitom države kao spomenik kulture. Najbolje domaće vinarije izložiće i prodavati svoja vina, a hotel Radisson Collection Old Mill Belgrade pripremiće ekskluzivni tematski meni samo za ovaj događaj.

Glumci i drugi stvaraoci serije „Grlom u jagode“ biće pozvani da prošetaju Pjacom, kao i brojne javne ličnosti i predstavnici medija.

Za atmosferu su zaduženi poznati didžejevi koji će nas podsetiti na muziku veselih 60-ih i 70-ih godina. Ulaz je besplatan za sve posetioce.