Nastavljamo s pričom o stotinu jela Srbije, ovoga puta vodimo vas kroz priču o sarmicama od vinovog lišća, večnu svađu oko toga da li su ukusnije gomboce ili knedle sa šljivama, i kako izgleda heljdopita. O voćarskoj sezoni i o tome da li će godina ipak biti uspešna piše dr Zoran Keserović. Na pitanje kako klima utiče na prinose kad je jagodasto voće u pitanju odgovara dr Aleksandar Leposavić, a dr Žarko Ilin analizira proizvodnju graška u Srbiji. Pišemo o kiviju, kajsijama i prirodnim zamenama za stajnjak, odgovaramo na pitanje koliko je vode potrebno paprici i kako se boriti protiv plamenjače paradajza i fitoplazme u vinogradu. Ivanjsko cveće u narodnoj tradiciji naša je tema, a kako leče dalmatinski melemi iz Banata možete pronaći na stranicama našeg magazina. Saznaćete mnogo o važnosti i kvalitetu biljnih ulja, ali i o novim biopreparatima koji zamenjuju hemijske pesticide. Šta je strpljenje, naučićete iz priče uzgajivača kaktusa, koji je 32 godine čekao na cvet.