Насловна НОВИ БРОЈ Novi broj Dobrog jutra

Novi broj Dobrog jutra

991

Poštovani čitaoci, novi broj našeg i vašeg magazina otvorili smo zanimljivim putovanjem Srbijom sa kašikom, fotoaparatom i olovkom, kako bismo se podsetili, upoznali i naučili, ali i očuvali tradiciju dobre kuhinje naših krajeva. Takođe, moći ćete da pročitate i kako se malinari pripremaju za berbu, a dr Zoran Keserović predstavlja vam sve prednosti gajenja trešnje. Kako se kombinuje gajenje jagoda i paradajza u plasteničkoj proizvodnji, ali i kako se u ovo vreme odbraniti od štetočina u voćnjaku, povrtnjaku i vinogradu, možete pročitati na stranicama našeg lista koji možete da kupite u celoj Srbiji.

 Svež krastavac kupuju Nemci, a kiseli ide u komšiluk, kaže profesor dr Žarko Ilin, objašnjavajući zašto je dobro uzgajati ga na nekim našim prostorima. Kako se od zaperaka prave nove biljke i zašto povrtari odustaju od ranog kupusa saznaćete na stranicama Dobrog jutra broj 590. Ko proizvodi šparglu, a ko pčelinje rojeve, pitanja su na koja smo odgovorili u ovom broju. Tu su i naše stalne rubrike, posvećene gljivama i Maloj školi pčelarstva, a kad su u pitanju žitarice, ovoga puta pod lupom se našao ovas.