Dužina očuvanja pojedinih vrsta povrća različita je i zavisi najviše od vrste i uslova skladištenja.
Čak i u idealnim uslovima za čuvanje, plodovi stajanjem gube i na kvalitetu i na kvantitetu, kvare se i moraju se češće pregledati i izbacivati
Povrće, koje nije prodato ili prerađeno, jesenas je izvađeno ili pobrano i odloženo na čuvanje. Veliki proizvođači čuvaju ga u hladnjačama, a manji u trapovima, šupama i sličnim skladištima.
Čak i u idealnim uslovima za čuvanje, plodovi stajanjem gube i na kvalitetu i na kvantitetu. Zbog toga trapove, ali i druga skladišta treba češće pregledati, izbacivati trule plodove ili one sa znacima bolesti, a sumnjive izvaditi i odmah upotrebiti. Takođe, moraju se kontrolisati uslovi u kojima se ovakve zalihe čuvaju.
Nastavak teksta možete pročitati u štampanom izdanju magazina „Dobro jutro“ ili ako ste naš pretplatnik. Za više informacija, pogledajte sekciju „Pretplata“